FLOWER POWER in het Beatrix paviljoen Keukenhof

Al jaren achtereen gaan we met een aantal leden van onze club een paar dagen helpen met het ‘wegzetten’ van de orchideeën en anthuriums van Europa’s grootste anthurium- en orchideeënshow in Keukenhof. Dit jaar vindt de 70e editie plaats met als thema FLOWER POWER.

Hoofdarrangeur Dries Lecke is al weken bezig om het Beatrix paviljoen in te richten naar dit thema en heeft zelfs een originele Volkswagen in het paviljoen gezet en goed in het thema verwerkt. Ook staat er een Volkswagen busje die hij heeft geleend van een Duitse carnavalsvereniging. Dit busje is gemaakt van piepschuim en helemaal is ‘omgetoverd’ tot Flower Power bus.

De opening van Keukenhof is open vanaf 21 maart en de deuren sluiten weer na 8 weken op 19 mei. In die acht weken zullen er ook planten worden vervangen die uitgebloeid zijn maar vele orchideeën zullen na 8 weken nog steeds volop bloeien.

Na afloop van deze show zal een deel van de planten die nog goed bloeien worden uitgezocht en op transport naar Sézanne gaan waar dit jaar voor de 5e keer de orchideeënshow “Rêve d’Orchidée” zal worden gehouden. Opening van de show in Sézanne is op 25 mei en deze duurt tot en met zondag 2 juni.