Hoe verzorg ik mijn Phalaenopsis?

De tips van Koos…

Op de jubileum-clubavond in oktober waren een aantal sprekers uitgenodigd en één van hen was Koos Wubben. 40 jaar geleden was Koos Wubben de allereerste ‘spreker’ die bij de pas opgerichte club een lezing gaf. Toen nog in gehouden in het Cantonspark in Baarn maar sinds eind jaren 80 houden we iedere twee maanden onze bijeenkomsten in de Serre van de Botanische Tuinen Utrecht.

Koos hield als eerste zijn verhaal en had bedacht dat er die avond vooral leden zouden zijn die Phalaenopsis kweken. De tips die Koos gaf waren nog bij weinigen bekend dus meer dan de moeite waard om te delen. Wanneer je bij Orchideeën Wubben in Hollandsche Rading een Phalaenopsis koopt krijg je de tips mee.

Hoe verzorg ik mijn PHALAENOPSIS*

  • De Phalaenopsis houd van heel veel licht. Daarom mag het in de volle zon staan als U ze koopt vóór 1 maart en als U dubbelglas heeft!

  • Als U ze na 1 maart koopt moet U wachten tot na 1 september om ze in de volle zon te zetten!

  • 1x per week 5 minuten lang in ±8 cm diep, heet water zetten van ±35°C!

  • 1x per maand mest in het water toevoegen!

  • ALTIJD IN EEN GLAZEN SIERPOT ZETTEN! Alle kleuren, zelfs zwart glas is OK…

*bron: Orchideeën Wubben – Tolakkerweg 162 – Hollandsche Rading – Tel. 035 577 1222

Als je deze tips volgt zal de Phalaenopsis vrijwel continu door kunnen bloeien. Dus ook de planten geen rustperiode geven of op een koelere plek wegzetten. Dat vertraagd alleen de groei namelijk. Een bijkomend voordeel van het ‘in heet water zetten’ is dat er ook geen mosvorming zal plaatsvinden in de pot.